Selecteer een pagina

Over mij

Als derde generatie in een familie van kunstschilders is Mariëtte Hanssen van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Door de jaren heeft zij zich verdiept in verschillende disciplines: van oude schildertechnieken tot aquarel en pentekeningen.

De voorbereiding is een belangrijke stap in het werk van Mariëtte Hanssen: het wrijven van pigmenten en het spannen van de doek vormen de basis van al haar schilderijen. Met behulp van de technieken en receptuur van de oude meesters komt haar werk tot leven. De opbouw van verschillende lagen zorgen voor diepte en intense kleuren.

De werken van Oost-Indische inkt en aquarel zijn actueel en los van stijl. Het gebruik van aquarelverf dwingt tot snel werken en geeft een speels effect. Ook deze werken bevatten meerdere lagen waardoor de kleuren in elkaar overvloeien. De tekeningen zijn gemaakt met een Japans penseel en gebruik van Oost-Indische inkt op papier.

Naast haar vrije werk schildert Mariëtte ook in opdracht portretten en stillevens en draagt zij graag haar kennis over als docent. Neem voor meer informatie contact op.

Impressie

Olieverf

Aquarel

Oost-Indische inkt